Recept na Apple Pie

Ahoj,

dnes jsem si pro vás připravila jeden super lehký a super výborný recept. Můžete si jej dovolit i pokud se snažíte shodit pár kilo, pokud nepoužijete tolik cukru. Tak jdeme na to! :)

Co budeme potřebovat?

400 g hladké mouky

250 g másla nebo Herry

150 ml studené vody

špetku soli

5-6 jablek

krystalový cukr

med

skořici

Pokud se vám uplně nebude chtít dělat těsto, stačí použít i listové, sice je trošku jiné, ale také to chutná dobře.

Jak na to?

Odvážíme si 400 g hladké mouky, dáme do ní špetku soli, pak přidáme máslo nakrájené na kostky. Můžete zpracovávat buď v kuchyňském robotu (robot na tužší těsto, ne klasické metly) nebo ručně.

Suroviny dáme tedy mísit 1-2 minutky, pokud děláte ručně, tak dokud se těsto nezpracuje a nelepí se na ruce. Pak postupně přidáváme vodu, až se vymísí těsto. Těsto si pak zabalíme do fólie a dáme na 20 min. do lednice. Mezitím si vymažeme kruhovou formu (nejlépe skleněnou – já teda použila pekáč), stačí vymazat buď máslem nebo tukem. Až bude těsto dostatečně vychlazené, dáme si ho na pomoučněný vál a rozdělíme na polovinu. První polovinu těsta dáme na spod formy. Jablky zbavíme slupky a nakrájíme je na plátky (samozřejmě jadérko musí také ven). Poté jablka poklademe na těsto do formy. Z cukru uděláme karamel, kterým polijeme jablka, pak stačí přidat jen med a skořici. Vše si volte podle sebe, i když se to zdá, tak nakonec to moc sladké není, samozřejmě každý máme jinou chuť, takže klidně můžete cukr vynechat. :)

Následně vyválíme i druhou část těsta a přikryjeme jí pekáček s jablky. Vršek těsta ještě potřeme vajíčkem.

Až je náš výtvor téměř hotový, dáme jej do trouby na 170°C asi na půl hodiny. Nejlepší je těsto si kontrolovat – takže až bude nahoře hezky zlatavá kůrka, můžeme koláč vytáhnout z trouby.

Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat, dobrou chuť! :)

apple pie

4 komentáře

  1. Vypadá to parádně, určitě zkusím. :-)

Napsat komentář

Tvůj email nebude zveřejněn.Povinné pole jsou označeny *

*

TOPlist