Recept na Brownie

Recept na Brownie
Ohodnoťte můj článek

Jsem tu pro vás s dalším receptem, na který jsem narazila a chtěla jsem jej vyzkoušet už dávno. Myslela jsem si, že do něj bude potřeba různých ingrediencí, které se u nás nedají moc sehnat, ale vůbec to není pravda! :) Jak jste si v názvu všimli, jde o recept na brownie, které je myslím americkým receptem, pokud se nepletu a v Česku není úplně obvyklým dezertem.

Tento recept jsem zkoušel už dvakrát a je velmi jednoduchý a hlavně chutný. Až natolik, že jsem ho nikdy nestihla vyfotit :D – což mi snad omluvíte.

Mělo by to vypadat nějak takto:

King-Arthur-Brownies

 


Snad už máte chutě jako já, takže hurá na recept.

Co budeme potřebovat?

  • 150g másla
  • 300g krystalového cukru (může být i hnědý nebo třtinový)
  • 75g kakaa
  • 150g hladké mouky
  • 1 lžička sody/prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • vanilkový extrakt/aroma
  • trochu hořké/mléčné/bílé čokolády – dle výběru
  • hrst ořechů – nemusí být

Jak na to?

Na mírném plameni si rozehřejeme máslo do rozpuštění, poté přidáme cukr, dobře promícháme a na závěr po částech kakao. Vše dobře rozmícháme (nejlepší je na to metlička) a sundáme ze sporáku.

Postupně vmícháme mouku – bude vám to dělat hrudky (spíš bude těsto tuhnout a bude se to hůř míchat, ale tato konzistence je v pohodě). Po rozmíchání si do jiné misky rozbijeme vejce, která vidličkou „prošleháme“ a přidáme do nich vanilkové aroma (já jsem dávala vanilkový cukr a nic se tomu nestalo, nic nechybělo, ale pokud bych doma aroma měla, určitě jej tam dám – můžete zkusit třeba i rumové, to by mohlo být taky zajímavé). Směs vypracujeme do pevnější tekutého těsta. Na desce si nakrájíme čokoládu a popř. i ořechy a vše přidáme do směsi. Čokoláda může být na větší kousky, aby se do těsta hezky roztopila, ale to je na vás, mně se povedly třeba menší a bylo to dobré, jen ta čokoláda tam nebyla tak znát.

Těsto jsem nalila do menšího pekáčku, který je vysoký asi 3-4 cm, protože těsto dost nabude, vysypala jsem jej hrubou moukou, aby se mi to nepřipeklo, rovnoměrně jsem vše rozetřela do stran a dala péct na 20 minut při 180°C.

Tento koláč se stal mým favoritem a myslím, že nic jiné už péct ani nebudu. :D


V komentářích mi můžete dát opět vědět, zda jste recept zkoušeli a jak dopadl – budu se těšit na vaše reakce. :)

Napsat komentář

Tvůj email nebude zveřejněn.Povinné pole jsou označeny *

*

TOPlist