Zelené potraviny a zdraví – 7 důvodů proč si je dát 4.86/5 (14)

Zelené potraviny a zdraví - 7 důvodů proč si je dátZelené potraviny zvyšují imunitu i kvalitu mateřského mléka, pomáhají při poporodní rekonvalescenci, nadváze, regeneraci organismu a odstraňují únavu. Ve třetím tisíciletí se zelené potraviny stávají hitem zdravé výživy. Do této kategorie potravin patří například mladý ječmen, řasa chlorella pyrenoidosa, řasa spirulina a další potraviny zelené barvy (zelená paprika, brokolice, kapusta, aj.). V dnešní stravě dostáváme nedostatečné množství živin a moderní věda stále hledá ideální potraviny a zdravé nutriční doplňky, které by nás chránily před nemocemi z nedostatku a posilovaly náš imunitní systém.

Zelené potraviny zasytí a také detoxikují

Zelené potraviny v přirozené formě obsahují všechny vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny, esenciální mastné kyseliny a enzymy. Mají dva účinky, které, na rozdíl od podobných přípravků, působí zároveň organismus nutričně sytí a také detoxikují. Pravidelné užívání zelené stravy dokáže organismus nasytit, očistit, detoxikovat, regenerovat, tlumit jeho překyselení a posílit obranný systém člověka.

Jednobuněčná řasa chlorella pyrenoidosa obsahuje největší množství chlorofylu v přírodě. Vysušená se zpracovává nalisováním do formy tablet. V organismu má silný detoxikační účinek a vysokým množstvím chlorofylu hojí sliznici tlustého střeva. Mladý ječmen je extrakt ze šťávy z 10-15 cm mladých výhonků ječmene zpracován do podoby prášku, který je díky odstranění sušiny bezlepkový. Při přípravě se opět vydělává ve vodě nebo v tekutině, která nepřesáhne 30 stupňů Celsia, aby se nezničily enzymy.

Zelené potraviny jsou podle odborníků vhodné pro všechny věkové kategorie, pro děti od období přikrmování až do vysokého seniorského věku. Jelikož jsou tyto přípravky definovány jako potraviny, doporučuje se konzumovat je jako potraviny, tedy stále.

Chlorofyl je klíč

Co má společného následující: schopnost potlačit hlad, boj s candidou, hojení ran nebo pěkná čistá vůně těla a mladý špenát, chlorella, zelený ječmen, kapusta, brokolice …? Je to chlorofyl! Chlorofyl je přírodní barvivo, díky kterému mají zelené potraviny svou barvu. Řídí fotosyntézu, tedy přeměnu energie ze slunce do energie potřebné pro růst a život rostlin. Pro náš život je také velmi prospěšný a umí nám přinést i následujících 7 úžasných benefitů.

TOP 7 benefitů zelených potravin

1. Zelené potraviny pomáhají mít hlad pod kontrolou a nepodléhat touhám po jídle

Podle studie ze září 2013, potraviny, které obsahují chlorofyl, dokáží potlačit hlad. Dvacet žen s nadváhou dostaly na otestování tři jídla při třech různých příležitostech vždy s odstupem jednoho týdne. Dvě jídla obsahovaly chlorofyl a jedno ne. Dámy prokázaly snížený pocit hladu v určitém čase následujícím po jídle, které obsahovalo chlorofyl a krevní testy prokázaly stabilní hodnoty hladiny cukru. Chlorofyl tedy může být považován za efektivní způsob ovládání svého hladu a pomocník při hubnutí.


2. Zelené potraviny mají vliv na pěknou vůni těla

Chlorofyl je dobrý pro tělo doslovně i směrem zevnitř ven. Tedy pozitivně ovlivňuje vůni těla a toho, co tělo vylučuje. Kromě toho eliminuje zácpu a nafukování.

3. Chlorofyl urychluje hojení ran

Už před téměř 100 lety byla zjištěna efektivnost chlorofylu při napomáhání v procesu hojení. Ve formě spreje je chlorofyl výrazný pomocník při léčení zranění. Různé studie a výzkumy dokumentují pozitivní přínos chlorofylu v této oblasti.

4. Zelené potraviny podporují detoxikaci organismu

Různé jedovaté kovy, které se nacházejí ve znečištěném životním prostředí, mají velký vliv i na ohrožování našeho zdraví. Chlorofyl bojuje s jedovatými kovy a zabraňuje jejich vstřebávání a podle výzkumů umí toto samé udělat i s některými karcinogeny. Studie na čtyřech dobrovolnících testovala schopnost chlorofylu odstranit aflatoxin – známý karcinogen. Každý dobrovolník dostal 3 dávky aflatoxinu, po kterém následovalo jídlo a dva pak dostali tabletku chlorofylu. Výsledky ukázaly rychlou eliminaci 95% aflatoxinu do 24 hodin.

5. Ochraňují DNA proti účinkům smažených jídel

Smažená jídla nejsou škodlivé pouze pro váš obvod pasu, ale také obsahují látky, které ničí prostředí střeva a DNA střevních buněk. V jedné studii účastníci, kteří jedli smažená jídla v kombinaci s ochrannými jídly obsahujícími chlorofyl, měli nižší poškození střevního prostředí. Samozřejmě není to návod na to, jak se moci přejídat smaženým, ale jak eliminovat nezdravé účinky při občasné konzumaci.

6. Zelené potraviny jsou účinné v boji proti kvasinkovou infekci

Kvasinková infekce je velký problém pro mnoho lidí a způsobuje mnoho problémů, únavu, depresi a zažívací problémy. Chlorofyl zabraňuje rozmnožování se kvasinek v našem těle.

7. Chlorofyl udržuje zdravou hladinu železa v těle

Modifikovaná forma chlorofylu známá jako chlorofylin je údajně nejvíce efektivní v boji s anémií. Při regulaci hladiny železa v těle si však jistě vystačíme s chlorofylem v jeho přírodní formě – obsahu v zelených potravinách.


Zařazujte proto co nejvíce čerstvých zelených potravin do jídelníčku … zelená rovná se zdraví.

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.

Napsat komentář

Tvůj email nebude zveřejněn.Povinné pole jsou označeny *

*

TOPlist