Jaká jídla jsou zdravá a která ne? Možná vás překvapím! 5/5 (4)

Možná si myslíte, že víte, co je zdravé a co ne. A ostatní ještě spí, tak píšu. Koukneme se, jestli to víš dobře.

Pizza

Všechny známe tuhle delikatesu. Já miluju brokolicovou, vegetariánskou a sýrovou. Je zdravá? Záleží na ingrediencích. Třeba šunková nic moc, po ni nezhubneš. Ale ty, které jsou moje oblíbené, tak ty jsou něco mezi. U pizzy není úplně pro hubnutí. Jen nezdravé nebo něco mezi. Což je lepší než nezdravá.

Hranolky

Lenošky (které nechtějí hubnout) si řeknou: ,, Brambory jsou zelenina, hranolky jsou z brambor.“ To je trochu pravda. Záleží na tom, jak se to dělá. Fritované (rozhodně nezdravé), z trouby (něco mezi) a uvařené brambory nakrájené na obdélníčky BEZ smažení a pečení (jednoznačně zdravé).

Zeleninový salát

Teď vás překvapím hodně. Nezdravé. Víte proč? Protože se do něj dávají majonézy, oleje a různé omáčky, které bych ani omylem nezařadila mezi zdravé. Jenom zelenina v salátu, tak to je zdravé.

Vejce

Teď jste všechny trochu na vážkách. Co? Něco mezi. Tentokrát nezáleží na přípravě. Proto si musíš udělat 100% zdravou omeletu (recept najdeš v tomhle článku). Nastává otázka: Domácí nebo z obchodu? Určitě si řeknete domácí, ale ne. Lepší jsou z obchodu. V domácích vajíčkách může být Salmonella. V obchodu se to moc často nestane.

Sendvič a spol.

Opět záleží na ingrediencích. Třeba taková slanina je obezita v sendviči. Co si do něj dát? Zeleninu a maximálně máslo. To je taky občas zdroj tuku.

Recept: Dřív než začnu, tak bych chtěla říct, že recepty bych sem normálně nepsala, ale může se vám to hodit. Tenhle recept vymyslela moje mamka.

Potřebujete: 5 vajec (nebo víc), bazalka, sůl, pepř, kečup a tajná ingredience mrkev a brokolice

Postup: Mrkev nastrouháme. Na pánev dáme vajíčka (pochopitelně rozbitá). Necháme smažit 3 minuty a promícháme. Přidáme špetku soli a pepře. Tři špetky bazalky. Myslím to koření bazalka. Uvaříme brokolici a nakrájíme ji na menší kousky. Přidáme nastrouhanou mrkev a brokolici. Dáme na talíř a můžeme přidat kečup pro lepší chuť.

Slíbila jsem, že u příštího receptu budou fotky, ale pochopte mě, že jsem jediná vzhůru v našem apartmánu v hotelu, a nebudu tady vařit v 8:21. Navíc, chodíme do restaurace.

Čauky

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.

2 komentářů

  1. Týjo, super článek, Lindo

  2. Díky. I ten tvůj je skvělý.

Napsat komentář

Tvůj email nebude zveřejněn.Povinné pole jsou označeny *

*

TOPlist