Home Tělo & Zdraví Hubnutí Zdravé a chutné – domácí müsli tyčinky<span class="rating-result after_title mr-filter rating-result-41850"> <span class="no-rating-results-text">Zatím bez hodnocení.</span> </span>

Zdravé a chutné – domácí müsli tyčinky

0
Zdravé a chutné – domácí müsli tyčinky

Blíží se jaro, pomalu, ale jistě odkládáme zimní bundy a my holky budeme brzy šílet, že se nevejdeme do plavek. Jenže mlsání nezdravého je vyloženě návyková činnost… Vyzkoušejte tenhle dobrý, ale tloustnutí nezpůsobující recept na müsli tyčinky a nemusíte trávit čas nářkem nad svou postavou.

Postup výroby je snadný a ani nezabere moc času. Nejdelší je pečení, ale během něj si klidně můžete napsat domácí úkoly a pak se za ně odměnit svým výtvorem. Nebo můžete přemýšlet nad možnými obměnami receptu – variant jsou totiž tisíce. Můžete střídat typy vloček nebo je různě míchat, alergici mohou vynechat ořechy a nahradit je třeba kousky čokolády… A čokolád máme taky spousta, stejně jako křupek a ovoce.

Domácí müsli – Hotové tyčinky by měly být křupavé, ale upřostřed měkké. Však to poznáte, chuť těch dokonlých je jednoduše jedinečná!

Ingredience (recept asi na 20 kousků):

1 hrnek ovesných vloček

1 hrnek kukkuřičných lupínků/jiných křupek – dle chuti

1 hrnek nakrájených ořechů, sušeného ovoce atd.

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 ml)

Čas přípravy: cca 20 minut

Čas pečení: 20 – 40 minut

Postup:

1. Smíchejte všechny sypké suroviny, tedy vše kromě mléka.

2. Dejte předehřát troubu na 150°C.

3. Sypkou směs smíchejte s mlékem. Je nutné, aby vznikla pokud možno kompaktní hmota, která se nedrobí.

4. Ideálně plechový pekáček vyložte pečícím papírem.

5. Müsli hmotu ROVNOMĚRNĚ rozprostřete po pekáčku. Neměly by v ní být jakékoli mezery, jinak je zde riziko připálení.

6. Jakmile se trouba předehřeje, strčte do ní pekáček.

7. Pečte 10 minut (tento čas se dá skvěle využít k uklizení kuchyně).

8. Zkontrolujte vzhled povrchu budoucích müsli tyčinek. Jsou-li světlé, ale na dotek (nejlépe vařečkou, ruku ušetřete) víceméně tvrdé, pečte ještě 5 minut a pak nechte v troube chladnout. Je-li jejich barva zlatá či hnědá, vypněte troubu hned. Ty měkké nechte ještě 10 minut a pak se opět řiďte některou z těchto rad.

9. Až müsli vychladne, vyndejte jej z pekáčku a rozkrájejte na proužky nebo klidně i na jiné tvary – fantazii se meze nekladou.

Tak co, chutnají?

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.