Domů Krása & Péče Pleť Nejlepší přípravek na akné dle typu pleti ...

Nejlepší přípravek na akné dle typu pleti 5/5 (2)

0

Nejlepší přípravek na akné. Během dospívají bojuje s tímto onemocnění maž 85 % lidí. Ovšem nepříjemné akné se nevyhýbá ani dospělým, a to zejména ženám mezi 25. – 40. rokem věku. A nejde jen o estetický problém. Větší hnisavá ložiska mohou na tváři, krku či dekoltu vyvolat nepříjemný a vleklý zánět, po němž nakonec zůstanou na kůži atypicky zbarvená místa, na která je jakákoliv kosmetika zkrátka krátká.

A u akné je třeba myslet i na další stránku věci psychické zdraví. Jestliže problémy s pletí bagatelizujeme, nenápadně nám podkopávají sebevědomí a limitují nás v mnoha běžných činnostech – od zimních plesů až po akce s větší partou přátel.

Co je to vlastně akné a co s ním?

Mluvíme-li o akné vulgaris, máme na mysli stav pokožky na obličeji, krku a dekoltu, který se ze začátku projevuje nenápadně – pouhými černými tečkami,z nichž se později vyvinou obávané zanícené boláky.

Měli bystě vědět: Za výskyt akné může zejména hladina hormonů androgenů. Ta se později vychyluje rovněž kvůli stresu nebo u žen při menstruaci.

Vliv na toto onemocnění má celá řada faktorů – od hormonálních změn souvisejících s dospíváním až po konzumaci nevhodných potravin (zejména velkého množství tuků a sladkých jídel). Nejčastěji se toto onemocnění vyskytuje mezi 11-18 lety. Zpravidla nevyžaduje zásah lékaře, výjimku mají pouze akutní stavy, při nichž kůži pokrývají nehezké mokvavé boláky, po nichž zůstávají jizvy, případně se jednotlivá zanícená místa slévají do jednolité plochy.

Akné může zkomplikovat také bakteriální infekce a to až do stavu, kdy se naše tělo neobejde bez antibiotické léčby a případně i aplikace kortikoidů pro urychlení hojení. Někdy lze tento stav u dívek řešit rovněž podáním hormonální antikoncepce. Mělo by však jít až o poslední možné řešení a nikoli první volbu. Mnohem více se osvědčují vhodně zvolené pečující krémy a gely, které kromě antibakteriálního účinku nabízejí i podporu při hojení problematických míst apod.

Náš tip: není náhoda, že v létě se potíže s akné zmírňují. Rozumné opalování totiž naši pokožku posiluje a brání i volnému vyústění mazových žláz. Z téhož důvodů se však po opálení mohou příznaky akné i zhoršit. Vždy tedy pozorujte, jak je na tom právě vaše tělo a v každém případě nezapomínejte ani na aplikaci kosmetiky s kvalitními UV filtry.

Čistící gel na akné recenze

[highlight]Vybrali jsme pro vás hned pět přípravků, které na našem trhu patří k nejoblíbenějším[/highlight]. Podívejte se, jestli mezi nimi najdete svou oblíbenou značku a pokud ne, nechte si poradit, čím ji nahradit. A abychom celou problematiku pojali opravdu komplexně, nebudeme se držet jen oblíbených čistících gelů. Lpět jen na jednom způsobu aplikace by totiž byla opravdu škoda, protože každému vyhovuje něco jiného. A na které produkty jsme se v dnešní recenzi zaměřili?

  • La Roche Posay Effaclar Duo 40 ml
  • Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém 75 g
  • Ryor Aknestop krém s fytosfingosinem 50 ml
  • Bioderma Sébium Hydra krém 40 ml
  • Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť 50 ml

Zaměřili jsme se zejména na obsah účinných látek, ale i další faktory – důležitá je pro nás zejména přijatelná cena. Nebudeme vám doporučovat něco, co si běžná slečna nebo dáma nemůže dovolit. Na druhou stranu jsme se vyhnuli i těm nejlevnějším produktům, které zpravidla účinné látky obklopují mnoha konzervanty, parabeny a podobnými „lahůdkami.“

Pojďme si nejdříve zmíněné přípravky lehce porovnat v přehledné tabulce.

Název přípravku Specifikace Aplikace Obsah Orientační cena
La Roche Posay Effaclar Duo
  • určeno pro citlivou, smíšenou pleť
  • komplex účinných látek
  • pro všechny věkové kategorie
  • denní krém
  • pro ženy i muže
  • vhodný i jako základ pro make-up
40 ml 350,00 Kč
Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém
  • pro mastnou pleť
  • certifikovaná přírodní bio receptura
  • upravuje tvorbu kožního mazu
  • snižuje výskyt zanícených pórů
  • pro všechny věkové kategorie
  • vhodný pro denní i noční ošetření pleti
  • mimo oblast očí
  • před aplikací ošetřit pokožku pleťovou vodou na akné
75 g 200,00 Kč
Ryor Aknestop krém s fytosfingosinem
  • středně problematická pleť
  • ideální pro ženy i muže ve věku 15–25 let
  • nezatěžuje pleť – nevysušuje ani nemastí
  • denní i noční krém
  • vhodný i pod make-up
50 ml 150,00 Kč
Bioderma Sébium Hydra krém
  • pro smíšenou, citlivou i velmi suchou pleť
  • ženy i muži bez omezení věku
  • rychlý nástup účinků
  • denní i noční krém
40 ml 250,00 Kč
Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť
  • normalizace funkce mazových žláz
  • eliminace stávajícího akné a účinná obrana proti výskytu nových pupínků
  • zvlhčení a zklidnění pokožky
  • kyselina azelaová, která zastavuje růst bakterií
  • nejlépe 2x denně (ráno a večer)
  • při aplikaci je třeba vyhnout se oblasti očí
  • vhodný i jako základ pod make-up
50 ml 150,00 Kč

Co pomáhá na akné aneb recenze přípravků

A jaký je ten úplně nejlepší přípravek na akné pro rok 2020? Díky našim recenzím si z následující přehlídky favoritů určitě vyberte. Toho úplně nejlepšího vám zodpovědně s přihlédnutím k vašemu typu pleti nebo věku poradit nemůžeme, ovšem nasměrování skrze naši TOP pětku vám bude určitě vyhovovat.

[highlight]La Roche Posay Effaclar Duo 40 ml – recenze[/highlight]

A máme tu první výrobek od značky La Roche Posay. Je určený zejména pro citlivou pleť jakékoliv typu (mastná, smíšená apod.). používá se jako denní krém a je určen pro muže a ženy jakéhokoliv věku.

Tolik k oficiálnímu popisku. A co se na něm zalíbilo nám? Především opravdu rychlé výsledky. Vždyť první pozitivní změny co do mastnosti a začervenání pokožky bylo možné pozorovat už po 12 hodinách od první aplikace. Zalíbí se i opravdu citlivé pleti, u níž si jinak kosmetiku musíte pečlivě vybírat (byť výjimky samozřejmě existují).

Zamilovali jsme si také jeho jednoduchou aplikaci a rychlou vstřebatelnost. S tím souvisí i fakt, že La Roche Posay Effaclar Duo 40 ml je vhodný i jako podklad pod make-up. Už po pěti minutách se můžete bez problémů nalíčit. Po nanesení lehce sjednotí tón pleti a při dlouhodobé aplikaci si poradí i s některými typy skvrn a ucpanými póry.

Náš tip: Dlouhodobou aplikací myslíme cca dvě měsíce užívání v doporučené frekvenci, tzn. ošetření 2x denně. Poté to době výsledky po značnou dobu přetrvávají, aniž by bylo nutné nákup kosmetiky opakovat. Pleť je celkově zklidněná, bez začervenání a dalších negativních projevů.

Co se nám nelíbilo

Zejména vyšší cena – za 40 ml zaplatíte okolo 350 Kč ( o něco méně, pokud natrefíte na akci), což při důrazné aplikaci pouze na postižená místa obličeje, příp. dekoltu apod., vystačí jen na necelý měsíc. Po čase rovněž může vaši pokožku přesušovat, zvlášť máte-li k podobným projevům sklony.

NEJLEVNĚJI ZDE

La Roche Posay Effaclar Duo 40 ml – aktivní látky: Procerad, Manosa, Niacinamid, LHA a kyselina salicylová.

[highlight]Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém 75 g – recenze[/highlight]

Naším dalším tipem na nejlepší přípravek na akné je určitě Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém 75 g. Nadchne zejména fanoušky bio stylu, kladoucí důraz na sílu přírody. Nanáší se v malém množství na pokožku a to ráno i večer. Dokáže snížit výskyt zanícených pórů a celkově zlepšuje vzhled pokožky.

Před aplikací je třeba pleť ošetřit čistící pleťovou vodou, aby mohly účinné látky působit bez jakéhokoliv omezení. To by však koneckonců mělo být pravidlem při použití jakékoliv kosmetiky na akné.

Po nanesení lze někdy pozorovat zčervenání pokožky. Jde o běžnou reakci, která obvykle do čtvrt hodiny sama zmizí. Pokud však při aplikaci krému a další kosmetiky ráno spěcháte, nemusí pro vás být tato vlastnost právě žádoucí.

Líbí se nám snadná aplikace a rychle viditelné výsledky. I pupínky, které si nectěně vymačkáte, se hojí mnohem rychleji. Pleť se přestává mastit. A líbit se vám bude také rychlá vstřebatelnost, takže i tento produkt uplatníte jako základ pod make-up. Cena je navíc poměrně přijatelná, za 75 gramů krému se s platbou vejde obvykle do 2 300 Kč a s přehledem vystačí i na více než měsíc )samozřejmě podle intenzity akné a velikosti zasažených ploch).

NEJLEVNĚJI ZDE

Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém 75 g – účinné látky: bioaktivní konopný olej, dubová kůra, myrha, mateřídouška, čajovník.

Co se nám nelíbilo

Konopí a produkty z něj má poměrně specifický zápach, kterého si bohužel v tomto případě užijete plnými doušky. Příjemné není ani již zmíněné začervenání pokožky, které se podle našeho soudu vyskytuje poměrně často. Ovšem vydržíte-li aplikovat tento přípravek po dobu několika dní, zpravidla zcela odezní.

[highlight]Ryor Aknestop krém s fytosfingosinem 50 ml[/highlight]

A jak vypadá další adept na nejlepší přípravek na akné? Zaměřili jsme se na další známou značku, kterou je Ryor a jeho krém Aknestop s fytosfingosinem. Lze ho požít pro denní i noční ošetření pleti a je vhodný pro ženy i muže ve věku 15-25 let. Nejlépe tedy řeší teenagerovské akné alias acne vulgaris.

Potěší velkým objemem a nízkou cenou, protože 50 ml krému lze sehnat už okolo 300 Kč. Nanáší se ho však opravdu maličko, takže vydrží i dva měsíce. Pleť nevysušuje ani nemastí a zalíbí se vám také to, že pleť nevysušuje ani nemastí a velmi dobře se nanáší. Do pěti minut ho můžete překrýt make-upem nebo čímkoliv jiným. Chlubí se poměrně neutrální vůní a díky aktivním látkám reguluje tvorbu kožního mazu, reguluje začervenání a pokožku celkově zklidňuje.

NEJLEVNĚJI ZDE

Ryor Aknestop krém s fytosfingosinem 50 ml – účinné látky:

Přírodní látka fytosfingosin, extrakt z irisu, vitamin A, E a extrakt z mořských řas

Co se nám nelíbilo

Bohužel na rychlé výsledky si počkáte. Často je krém třeba aplikovat i několik týdnů, než dojde ke skutečně znatelnému zlepšení kvality pokožky. Je tedy třeba zejména v prvních dnech kombinovat jeho použití s jinou akutní kosmetikou – např. tou s obsahem tea tree apod. ovšem jakmile se koncentrace účinných látek v pokožce dostatečně zvedne, přetrvávají účinky krému velmi dlouhou dobu.

Bohužel si neumí poradit s nejrůznějšími skvrnami, jizvičkami po akné apod. Není vhodný ani pro silně problematickou pleť s velkými zanícenými lézemi a boláky. Ale nezatěžuje ani vaši pleť ani vaši peněženku.

[highlight]Bioderma Sébium Hydra krém 40 ml – recenze[/highlight]

Klasikou v této kategorii je také Bioderma. Její Sébium Hydra krém 40 ml je určen pro jakýkoliv typ pleti (včetně suché nebo velmi citlivé) a to pro muže i ženy jakéhokoliv věku. Lze ho použít jako denní i noční ošetření a vyznačuje se především vysokou hydratací, která však v žádném případě neucpává póry.

Oceníte i rychlý nástup účinků, kdy pupínky a zčervenání mizí doslova před očima. Skvělým pomocníkem je také jednoduchá aplikace a rychlá vstřebatelnost přípravku. A použití se neomezuje jen na potlačení akné. Dokáže posloužit i jako přechodový stupeň po účinném ošetření pleti, po němž však ještě nemůže používat kosmetiku, na níž jste byli zvyklí. Bioderma Sébium Hydra krém pomůže pleti se stabilizací, ztlumí případné začervenání, zmírní pocity pálení a celkově pokožku zklidní.

Díky rychlému vstřebávání a šetrné receptuře ho lze použít i jako podklad pod make-up. A nanáší se jednou, nebo lépe dvakrát denně vždy na vyčištěnou a vysušenou pokožku.

NEJLEVNĚJI ZDE

Co se nám nelíbilo

Cena 300 Kč za 40 ml je poměrně vysoká, zvlášť když se krém spotřebovává poměrně rychle. Počítejte s tím, že vám vystačí maximálně na měsíc, poté budete muset zakoupit nový. Přijde nám také, že je trochu náchylnější ke znečištění a následnému zkažení, pokud ho necháte otevřený delší dobu. Dbejte proto obzvláště přísně na čistotu svých prstů, kterými ho nanášíte!

[highlight]Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť 50 ml – recenze[/highlight]

U posledního přípravku jsme se rozhodli sáhnout do výrazně levnější kategorie, ovšem recenze na Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť 50 ml nás opravdu zaujaly, takže jsme se rozhodli vyzkoušet, co je na jeho účincích pravdy.

Čistí, vyhlazuje a intenzivně hydratuje – tedy alespoň podle návodu k použití. A my jsme rádi, že můžeme tato slova potvrdit. Mezi hlavní účinné látky se řadí kyselina azelaová, jež pleť zmatní, brání jejímu nadměrnému maštění a v neposlední řadě také zklidňuje podrážděná místa a hojí problematické pupínky.

A nesmíme zapomenout ani na kyselinu lactobionovou, která pleť nádherně exfoliuje a mechanicky stimuluje, čímž podporuje tvorbu a růst nových buněk. Díky rychlému vstřebávání a snadné aplikaci je tento přípravek vhodný i jako základ pod make-up, do pěti minut se můžete začít líčit.

Při aplikaci během dne je pak doporučena navíc ještě ochrana proti UV záření (přípravek samotný ji neobsahuje), aplikace na noc se pak provádí na opravdu pečlivě vyčištěnou pleť. Hodí se pro ženy i muže každého věku a je určený k dlouhodobé aplikaci

NEJLEVNĚJI ZDE

Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť 50 ml – účinné látky: kyselina azelaová a kyselina lactobionová.

Co se nám nelíbilo:

Bohužel tento krém není zdaleka k dostání ve všech lékárnách, dost možná se tak nevyhnete nákupu přes internet. Tam může jinak příznivou cenu (50 ml pořídíte za cenu okolo 150 Kč) navýšit ještě drahá doprava. Vyplatí s tedy pátrat po slevových akcích a bonusech.

Kosmetika na akné v dospělosti

Hledáte účinný prostředek pro akné, která trápí osoby po 25. roce věku? Pak bude náš článek užitečný i pro vás. Můžeme vám totiž doporučit hned čtyři z pěti recenzovaných přípravků. A které to jsou?

Váš nejlepší přípravek na akné v dospělosti:

  • La Roche Posay Effaclar Duo 40 ml
  • Cannaderm Aknea konopný ošetřující krém 75 g
  • Bioderma Sébium Hydra krém 40 ml
  • Bielenda Dr Medica Acne dermatologický krém pro problematickou pleť 50 ml

Stačí se podívat do výše zmíněného přehledu a vybrat si ten, který vám co do typu pleti a dalších faktorů bude vyhovovat nevíce. Vždyť nejdražší neznamená vždy nejlepší, ovšem platit to může i naopak.

Jak posoudit účinnost přípravku

Všeobecně platí, že i ta nejúspěšnější léčba potřebuje nějaký čas k tomu, aby začala účinkovat. A u kosmetiky proti akné to platí dvojnásob. Jako minimální pozorovací hranice je proto určen přibližně měsíc až měsíc a půl. Jinými slovy, pokud se do šesti týdnů nedostaví očekávané účinky, je třeba začít uvažovat nad změnou kosmetiky. Ovšem nikoli dříve. Snadno pak podlehnete dojmu, že „žádná kosmetika nezabírá“ a v lékárnách a drogeriích utratíte horentní sumy bez jakéhokoliv hmatatelného výsledku.

Pomohli jsme vám našim srovnáním nebo máte naopak jiný oblíbený přípravek proti akné? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem, budeme se těšit.

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.