Domů Tělo & Zdraví Hubnutí Nebojte se čokolády v jídelníčku. Má pozitivní vliv na zdraví. ...

Nebojte se čokolády v jídelníčku. Má pozitivní vliv na zdraví. 4.86/5 (7)

0

Nebojte se čokolády v jídelníčku. Má pozitivní vliv na zdraví.Pokud se rozhodnete pro dietu, nebo pro zdravý životní styl, je třeba z jídelníčku primárně vynechat mnoho různých sladkostí. Ne všechny ale musí být nutně tak špatné, jak se o nich říká. U některých totiž platí pravý opak. Typickým příkladem je čokoláda. Ano, ta levná a nekvalitní rozhodně není ideální volba. Když však zvolíte opak, tedy kvalitní tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaa, vedle určitě nešlápnete. Podívejte se společně s námi na to, proč přijde vhod i vám.

Čokoláda a vysoký krevní tlak

Problém, kterým trpí stále více lidí. Rizikem může být třeba nadváha, stejně jako se může jednat i o pokročilý věk. Pomoc při vysokém tlaku ale nemusí být spojena jenom s tím, že budete užívat medikamenty, které vám předepíše lékař. Pomoci může skutečně i dobrá, tedy pochopitelně kvalitní čokoláda. Kromě toho, že díky ní skutečně dosáhnete snížení krevního tlaku, dokáže pozitivně působit na to, aby se vaše tělo vyhnulo infarktu. Ten právě s krevním tlakem souvisí s tak konzumace čokolády dokáže dané riziko celkem dobře a také celkem jednoduše snížit.

Špatně fungující tělo

Žijeme v době, která má velmi negativní vliv na celkovou čistotu našeho těla. Hlavně vlivem prostředí, ale třeba i nekvalitní stravy se do těla dostává mnoho nežádoucích látek, které dobrému fungování rozhodně nepřispívají. Proto je dobré tělo průběžně čistit. Doporučována je takzvaná detoxikace a většina postupů je spojena s tím, že se během několik dní z těla odplaví vše špatné. Konkrétně se jedná hlavně o:

Když se ale rozhodněte pro pravidelnou konzumaci čokolády, budete mít jistotu, že detoxikace u vás bude probíhat v podstatě průběžně. I čokoláda je považována za kvalitní antioxidant a tak pokud si ji budete dopřávat, budete mít jistotu toho, že savému tělu velmi výrazně prospějete. Jasná volba pro každou z vás.

Srážlivost krve

Ke krvi se ještě jednou vrátíme, protože častým problémem mnoha lidí je dnes i to, že krev se sráží více než obvykle, což může vést k řadě zdravotních komplikací. Takzvaně ředit krev a zajistit eliminaci srážlivost nemusí nabídnout jenom klasické léky. Opomíjet nelze ani další důležitou věc, kterou je konzumace čokolády. I v tomto je skutečně unikátní.

Koncentrace a paměť

Jak v zaměstnání, tak i ve studiu, nebo třeba v běžném životě. To všechno jsou situace, kdy je potřeba nejenom vaše paměť, ale kdy může být potřeba i to, že se budete soustředit. Pokud chcete schopnost soustředění a paměti výrazně podpořit, můžete tomu výrazně pomoci tím, že do svého jídelníčku zařadíte i kvalitní čokoládu. Velmi doporučována je třeba studentům v době, kdy se musí učit na důležitou zkoušku, stejně jako je doporučována lidem, které čeká důležitý krok v zaměstnání. Pokud jste na některé z vedoucích pozic, můžeme říci, že čokoláda ve vašem jídelníčku by měla být dokonce nezbytností.

Doplnění minerálů

Nejenom vitamín, ale i minerály jsou pro vaše tělo důležité. Trendem poslední doby je využívat různé doplňky stravy. I když to dělá mnoho žen, nelze říci, že je to cesta správná. Je lepší zvolit cesty, které můžeme označit za zdravější. A ty jsou spojeny také se samotnou čokoládou. Když se podíváme na několik hlavních látek, které přímo obsahuje, nesmíme zapomenout hlavně na:

  • Hořčík
  • Fosfor
  • Draslík

Tímto ale rozhodně nekončíme, jelikož jsou i další příklady, které jasně ukazují, že čokoláda obsahuje minerálů více než dost. Jaké to jsou? Je to třeba fluor, stejně jako to je také železo, nebo měď. Škála minerálů je tedy opravdu velká a vždy je lepší dodat je tělu prostřednictvím kousku čokolády, než chemické tablety.

Lidský chrup

Jistě jste to slyšela již několikrát. Sladkosti zkrátka a jednoduše lidskému chrupu nijak nepřispívají. A my musíme říci, že je to pravda. Neplatí to ale o všech, protože ne všechny čokolády jsou cukrovinkou, které obsahují mnoho nezdravého jednoduchého cukru. Ty kvalitní jsou naopak v péči o lidské zuby velkým pomocníkem. Proč? Jelikož díky zmíněnému fluoru, ale i dalším látkám v kakaovém másle mohou zuby dostat velmi dobrou ochranu. Vytvoří se na nich neviditelná ochranná vrstva, která je chrání před možným výskytem různých bakterií. A to logicky přispívá k tomu, že získáte výraznou ochranu před zubním kazem.

Sexuální apetit

V segmentu potravin najdeme mnoho příkladů, že jídlo může být zajímavým afrodiziakem, které zvýší chuť na sex. A jelikož mluvíme o čokoládě, je více než jasné, že ta do této kategorie také přímo patří. Pokud se u vás začíná vytrácet chuť na sex, vezměte si pár kousků čokolády. Právě díky tomu, že obsahuje takzvaný fenyletylamin, může působit jako velmi účinné afrodiziakum. V souvislosti s touto látkou je dobré připomenout ještě fakt, že lépe působí na muže, než ženy.

Rovnováha organismu

Poslední oblast spojená s pozitivními účinky čokolády je ta, že je velmi dobrým zdrojem látek, které mají vliv na vznik zásaditého prostředí v těle. Co to znamená? Že dokážou zajistit dobrou rovnováhu organismu. Mluvíme o situacích, kdy může docházet k jeho výraznému překyselení. Toto je jasný příklad situace, kdy vám čokoláda pomůže více, než jakékoliv jiné medikamenty.

A jedno připomenutí na závěr. Bavíme se o:

  1. Kvalitní čokoládě s vysokým obsahem kakaa (70% a více, čím více tím lépe)
  2. Rozumném množství. Nesnězte celou čokoládu na posezení.

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.