Hodláte v létě chytat bronz? Už teď chroupejte mrkvičku! 4.85/5 (13)

Hodláte v létě chytat bronz? Už teď chroupejte mrkvičku!Krásně opálená pokožka je snem snad každé ženy, ale dnes i mnoha mužů. Věděli jste ale, že krom namazání opalovácím krémem můžete pro svůdný bronz udělat mnohem více? Ano! Třeba to, že již teď zařadíte mrkev do svého každodenního jídelníčku.

Díky vysokému obsahu beta-karotenu je totiž mrkev velice přínosná. Právě vysoký obsah beta-karotenu může fungovat jak přírodní opalovací krém, který chrání pleť před UV zářením.

Chyťte si bronz se slunečními brýlemi a s mrkví!

Pokud se i vy v létě plánujete opalovat, ať už na vaší zahradě nebo u moře, přípravy můžete podniknout již dnes. Třeba tím, že si při nákupech hodíte do košíku i mrkev. Tu však nepoužijete jen do polévky, nýbrž si ji uvaříte nebo si z ní uděláte svěží nápoj!

Tak do sebe dostanete velké množství beta-karotenu, který vás ochrání před škodlivými volnými radikály. Je také potvrzené, že pravidelná konzumace mrkve má vliv na zbarvení vaši pleti. Opravdu! Vaše pleť bude mít oranžový nádech. Ovšem nemusíte se obávat, že budete oranžoví, jako pomeranč. Vaše pleť získá pouze sexy nádech!

Dopřejte své pleti pořádnou dávku mrkve

Vaše pleť a kůže však využije mrkev i jinak než při slunění. Díky vysokému obsahu vitamínu A a C zpomaluje stárnutí pleti. Vytváří totiž kolagen, který je zodpovědný za udržení elasticity pleti. Mrkev také hydratuje pleť a zaceluje jizvy. Každodenní přísun mrkve tak zajistí růžolící líčka a svěží vzhled.

…a nezapomeňte i na vlasy!

Také vaše vlasy ocení pravidelné chroupání mrkvičky. Suché a vypadávající vlasy tak zachráníte pravidelným přísunem vitamínů, které jsou obsažené právě v této kořenové zelenině.


Mrkev můžete jíst syrovou, raději ji však povařte!

Zajímavostí je, že mrkve je lépe konzumovat vařenou. Vařením mrkve usnadníte přeměnu beta-karotenu na vitamín A, který byste v syrové mrkvi našli podstatně méně. A vzhledem k tomu, že je vitamín A rozpustný pouze v tucích, nezapomeňte si do vaší mrkvové pouchoutky přidat i tuk, postačí kokosový nebo olivový olej, který chuť příliš nezmění, svůj účel však splní.

Mrkev pro dobrý zrak

Maminky, které nás v dětství nutili jíst dušenou mrkev a nebraly žádné ohledy na naše pitvořící se obličeje a marné pokusy od stolu odejít nebyly daleko od pravdy s tvrzením, že pojídání mrkvičky zajistí skvělý zrak. Právě díky vysokému obsahu beta-karotenu a vitamínu E pomáhá mrkev předcházet šedému zákalu i makulární degenerace.

Hodláte v létě chytat bronz? Už teď chroupejte mrkvičku! Tu do svého nákupního košíku můžete přidat pokaždé, když nakupujete. Z mrkve si můžete udělat různé vařené pochoutky i osvěžující nápoje.

Tak berte mrkev jako přínosnou zeleninu, která vám přinese zdraví i krásu a ne jen jako kořenovou zeleninu vhodnou do polévky. A při opalování pamatujte na to, že sexy je jen opálená a ne spálená pokožka.


Co si dále na toto téma přečíst?

VIDEO: Co je SPF a jak se správně opalovat

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.

Napsat komentář

Tvůj email nebude zveřejněn.Povinné pole jsou označeny *

*

TOPlist