Domů Krása & Péče Slavnostní líčení ...

Slavnostní líčení 5/5 (5)

2

Existuje mnoho příležitostí jako různé plesy, diskotéky či večeře, kde slavnostní líčení můžete, občas i musíte využít.  Základ pro to, abyste při večeru zaujala alespoň trošičku, byla originální a zároveň krásná je večerní líčení.

Na slavnostním líčení si dejte záležet

Slavnostní líčení by rozhodně mělo být více složitější, propracovanější než klasické denní nebo do školy. Nemusíte se v podstatě vyhýbat ničemu už jen kvůli tomu, že většina oslav je večer a tma všechno ráda zakrývá, takže se nemusíte stydět v podstatě za nic. Jen to chce opět tu soudnost, schopnost kombinovat barvičky, poznat co vám sluší a co naopak nesluší.

Základem všeho je mít doma alespoň základní výbavu, určitě neuškodí make up, pudr, tvářenka, tekuté linky, stíny a řasenka. Pokud v drogerii uvidíte vyloženě třpytky na oči tak je určitě kupte. Třpytky totiž za denního světla a na klasické nošení nevypadají extra, ale třeba na diskotéce nebo u stromečku určitě krásně vyniknout. Co se týče barvy tak to je jen na vás, kterou preferujete, jaké si dáváte stíny atd.

Make up můžete použít buďto klasický krycí, v případě pleťových nedostatků jako akné. Ale pokud je vaše pleť vcelku ok a chcete ji mít hezčí, barevně sjednocenou tak volte spíše tonovací make up, který jí tolik nezatíží a vypáte více přirozeně. Určitě jste už slyšela o bronzovém make upu, který samozřejmě také můžete použít, a vaší pleti do dodá třpytivý nádech do hněda. Tady ale musíte být velice opatrná. Některé broznové make upy jsou s prominutím pořádní šmejdi a jsou o dost tmavší a váš obličej pak působí ošklivě jako maska a líčení je v háji. Sáhněte po ověřených make upech, jako je Loreal, Astor nebo Rimmel. Bronzový make up by totiž vaši plet neměl extrémně ztmavit.

nn

S pudrem a tvářenkou opět můžete experimentovat dle libosti. Jen pozor na pudr a trefit se do správného barevného odstínu.

Pokud chcete vašim očím dodat ten správný výraz, zvýraznit je tak určitě neopomíjejte linky – samozřejmě pokud si s nimi nevíte rady, nebo s nimi neumíte extra zacházet, tak raději vynechat, nic tím nezkazíte. Návod na ně mám ve starších článcích.

jj

S očními stíny si můžete naprosto extrémně vyhrát. Miluju, když mám na výběr ze stovek stínů, kombinací a nemusím se vyhýbat naprosto ničemu – pokud to totiž neuděláte naprosto amatérsky tak i s větší vrstvou stínů budete vypadat úžasně. Ale opět to platí jen na večer, na denní líčení se tuna stínů nenosí. Pokud nedokážete zvolit kombinaci, prostě nevíte co se k sobě hodí, tak volte tu samou barvu jen více odstínů. Např. do vnitřních koutků – světle fialová, do prostřed – kapánek tmavější a do vnějších jí můžete zkombinovat s černými stíny. Jde o to si vyhrát a zkusit vážně všechno.

Řasenkou nemusíte šetřit, ale pokud vaše oči a řasy chcete zase o něco více zvýraznit tak doporučuji umělé řasy. Seženete je v každé větší drogérii – Sephora, DM, Rossmann a nalepit je zvládne každý.

jj

jj

jj

mm

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho, budeme rádi.

Předchozí článekMáte suché vlasy?
Další článekJak sbalit kluka? – Když zaručené návody nefungují
Je mi 22 let, pocházím a dodnes žiji v Kutné Hoře a až vystuduju, pravděpodobně Vám budu vyrábět nebo prodávat léky (můj studijní obor je farmacie). Moje pravé jméno je Lucie, ale na internetu mě můžete potkat pod nickem Mersmerize, na který jsem přišla asi před dvěma lety, díky mé oblíbené hře Final Fantasy. Blog na kterém se právě teď nacházíte jsem založila 14. listopadu 2010 a vznikl ze dvou důvodů. Ten první byl, že jsem se potřebovala ze všeho vypsat, informovat o tom, že tu taky jsem a druhý důvod byl pomoci ostatním mladým slečnám, které si s něčím nevědí rady. Nejsem všeznalá, nevím a nevyznám se ve všem, ale jsem učenlivá a ráda se dozvídám nové věci.

2 KOMENTÁŘE

  1. Chtěla bych se zeptat jaký barvy se na moje oči hodí ? Mám je takový tmavě hnědý.. Já sama nepoznám co se ke mě hodí a co ne.. Vždy mě maluje sestřenka na focení ale když je v práci tak si musím vystačit sama prosím pomocte :))

    • Ahoj, tady máš o tom článek, bohužel ti nedokážu říct barvu jen podle očí, stačí když mi napíšeš barvu pleti (světlá tmavší) a ještě vlasů, klidně mi můžeš poslat fotku na mail, který je v kontaktech:)

Diskuze je uzavřena.